· 

Travma Hatiralarim -18-

Narsistin Esini yaralama yöntemleri

6. Icinde yasadigi dünyasi gercek olmadigi icin, sürekli ithamda bulunur. Gercekleri gösteremezler.
Kednisi yalan söylediginde, size yalanci der. Kendisi size ihanet ettiyse, sizin ona ihanet ettiginizi söyler. Hatta, söylediklerini dogru cikarmak icin, kendine göre suc aletleri arar ve bulurlar.

Kendi davranislarini, gercekte göremez, irdeleyemez. Davranislarini reddeder ve tüm olumsuzluklari esinden bilir.
Kendini hep devasa bir aynada, devasa büyüklükte gördügü icin, bu görüntüyü hep ayakta tutmaya calisir. Görüntüsünü sürekli cilalar. Ne zaman birisi, o görüntüye gölge düsürmeye kalkarsa, kendince o resme yakismadigi icin, buna izin vermez. Cünkü parlayan bir adama, gölge düsürülemez, diye inanir. Ve karsisindakini, suclar; Sen orospusun, sen yalancisin, seni beni aldattin, diye kendini savunur ve seni suclar.
Sen yapmasanda, seni taniyanlar buna inanmasada, seninla alakasi olmasada, sana kensinlikle uymasada, farketmez. O bunu yapar.
Bu yüzden, sana itham ettigi seylere dikkat et. Söylediklerini, mantikli bulmasanda, dikkat et. Cünkü, sana itham ettigi seyi kendisi yapiyordur. Oun karakterinde, bunlar kök salmistir.
Sana yalanci, der. Ona ihanet etigini söylecektir. Hic birine kulak asma. Cünkü, kendisinin yaptigi seyle sana itham edecektir. Bu, onun dogasinda var.