· 

Travma Hatiralarim -19-

Narsistin Esini yaralama yöntemleri

7. Evde, esine ve cocuklarina kötü ruhlu iblisi oynarken; disariya, hic yanilmayan beyaz atli sövalyeyi, oynar.
Dört duvar arasinda, kimse görmüyorken;  en pis yönüyle seytanlasip, gercek yüzünü gösterir; disariya kesinlikle bunu yansitmazlar.

Bu sekil, bir narsist icin tipik bir davranistir. Disariya hep kendini mükemmel bir es, mükemmel bir baba olarak gösterirler.
Yeni tanisildigi zamanlar, cevresindekileri hep manevralariyla kullandiklarindan ötürü, herkesi kendine hayran birakir. Kendini sevdirir. Kimseden onu elestirdigini duymazsin.
Bunu anlayabilmek yürek ister. Gercekten, ince düsünen. yürekli insanlar, bunu anlarlar.
Cogunun gözlemi, ne güzel o sahneye cikiyor ve ortalik aydinlaniyor, isiklar yaniyor. Bu harika bir insan, sempatik, sevimli, kibar bir adam, olarak görür.

Gercek yüzünü, sadece seninleyken gösterir. Sen anlarsin, kac yüzü var. Kac kisiyi kullaniyor. Kac dalkavuk var cevresinde.
Sadece sen ve cocuklarin bilir, onun ne pis br canavar oldugunu. Kapali kapilarin ardinda neler, yasadigini ancak sen anlarsin. Nasil baski yaptigini, bilincinle oynadigini, ne iskencelere maruz kaldigini, nasil terör estirdigini, hakaretler ettigini, psikolojik bozdugunu ancak onunla yasayan bilir.

Disardakiler, hayir o adam böyle bir canavar olmaz, yalan bunlar diyecek. O kesinlikle böyle biri olamaz, diyecekler.

Narsistin davranisindaki plan, hedefi budur.  Narsistin en büyük korkusundan biride budur zaten. Gercek yüzünün görülmesinden, maskelerinin düsmesinden cok korkar.

-son-