· 

Travma Hatiralarim -22-

Narsistle Iliskinin Asamalari

Narsistle iliskiniz, her haliyle aci dolu ve yikici bir iliskidir.
Ardinda aci, yikim, enkaz ve kül birakir. O zamana kadar caninizi yakar ve sizi bitirir.
Siz bunu farkedene kadarda sürer.

Narsistle tipik iliskiniz su asamalardan gecer:

Fethetme dönemi:
Kendisi büyüleyicidir. Sizin icin kaleleri fatheder, beyaz atiyla sizi düsmanlarin elinden kurtarir, kollarinda tasir. Buna sevgi bombardimani denir. Kendisini size sevdirmek icin cok hizli davranir.

Basladigindan bu yana hep bir anormallik hissedersiniz.
Cünkü; narsist söylemediginiz seyleri sorar. "Senin icin kim olayim?" "Hayalindekiler ve arzularin nedir?" Istedigin herseyi yaparim, der.
Ama, benimde senden isteklerim var. "Tüm dikkatini bana vereceksin." "Enerjinin hepsi benim olacak." "Ruhunu bana teslim edeceksin." "Kullanilabilecegim malim olacaksin."
Ne yazikki bulutlarin üzerindeyken bunu hic farketmeyeceksiniz. Ama o istedigini sizden alacak ve siz hayallerinizin gerceklestigini zannedeceksiniz.

Geri Cekilme Dönemi:
Narsist, sizin ona güvendiginizi ve ona teslim oldugunu görünce, aniden geri cekilir.
Geri cekilir, cünkü sizi duygusal olarak nasil ezebileceginin yollarini belirlemesi lazimdir.
Günlerce sizinle sohbet etmez, susar, izler, konusmaz, dinlemez. Hep mesgul havasindadir. Aniden bir sürü isi cikar, varliginizi unutur. "Gel buraya, git uzaga" oyunu oynarsiniz.
Neyin dogru, neyin yanlis oldugunu kestiremezsiniz. Gel-git ler kafanizi bulandirir. Bulutlardan asagi inmissinizdir. Onun oyuncagi olursunuz. Cani isterse sizinle oynar, cani istemezse firlatir atar.

Asigilama Dönemi:
Bazen acik acik, bazende ince ince sözlerle igneler sizi. Görünüsünüze takar, saciniza takar, yemek yemenizi elestirir, nasil yürüdügünüzü elestirir. Mesela: "Seni cok soluk görüyorum, sen biraz dinlen istersen." Yada buna benzer seyler gelir. Sizi sosyal hayatinizdak yavas yavas uzaklastirir.
Arkadaslarinizi ve görüstügünüz kisileri elestirmeye baslar, sadece onun icin yasamanizi ister.
Kendisi her yönüyle özgür oldugu halde, sizin hayatinizin her alanini kontrol eder. Boyun egdirmek ve kafanizi bulandirmak icin her gün kisiliginize laf atar. Bunun icin Gaslighting metodunu kullanir.
Gaslighting, gercekleri degistirerek aklinizi karistirmak icin manipulasyon (Hile) metodudur.
Mesela: Kol saatinizi dolabi üzerine koyarsiniz ama geri geldiginizde orda yoktur. Arar durusunuz, ama yok olmustur, bulamazsiniz. Oysa onu ordan alip, saklamistir ve saatler sonra geri ayni yerine koyarak, sizi cagirir ve " saatin ayni yerinde duruyor, sen cok unutkan oldun, bence senin sonun kötü olacak" der. Sizde buna inanirsiniz ve dünyayi anlamaya calisirsiniz. Zamanla kendinizden süphelenir, gercekten unutkan oldugunuzu zanneder ve buna inanmaya baslarsiniz.
Bunun gibi bir sürü hamleler yapar size.
Mesela, kadinlarla gözünüzün önünde flört eder. Yavsak yavsak konusur. Sizi yaralayacak buna benzer cok seyler yapar.
Herseye bir kilif takar ve sizin bunlari uyudurdugunuzu yada kötüye yorumladiginizi söyler. Senin kalbin kötü oldugu cin öyle yorumluyorsun der.
Kendinizden gercekten süphelenir ve abartiyormuyum, gercekten öylemi, gibi sorular ve düsünceleriniz olur.

Kaygilanmadan bu sapikliklarina devam eder ve siz kendinizi her gecen gün dahada kötü hissedersiniz. Kisiliginiz ve güveniniz gittikce zayiflar.

Oyna ve Firlat Dönemi:
Bu dönemde bedensel ve manevi olarak gelir, gözükür ve aniden kaybolur. Kafasinin estigi gibi yapar. Sizinle biraz oynar, cani sIkIlinca atar ve gider.
Ama önce sizi hileleriyle iyice bir hazirlar. Sonra aniden kaybolur ve yine gelir. Her seferinde yine geri gelir. Oyuna yine bastan baslarsiniz. Ilk basa geri döner ve yine ayni noktaya gelirsiniz.
Akliniz iyice karisir, basiniz döner ve migdeniz bulanir.
Bu dönemlerde cok aci cekersiniz.
Sanki madde bagimlisi gibi olursunuz. Alacaginiz maddenin zehirli oldugunu bilirsiniz ama acinizi durduracak baska yol bulamazsiniz. Siz kapatirsiniz ama o kapatmaz ve kurtulamazsiniz.
Pin-pon topu gibi olursunuz. Ve bu dönem cok uzun sürer, siz bitirseniz o bitirmez. Sürer gider.

Son Dönem:
Nihayet bitiriyorum der ve bitirirsiniz. Artik acilarinizin bitecegini düsünürsünüz. Asil aciyi, onu evden kovduktan sonra yasarsiniz. Erir, bitersiniz. Hangisine üzlecegini sasirirsiniz. Sevinemezsiniz.
Telefon terörü, mesaj terörü, sesli mesajlar, tanidigin kisilerle gönderilen mesajlar, anlattiklari, iftiralar, biraktigi borclar, cocuklari kullanmasi, bir sürü yalanlar.......
Sanki toplum icinde cirilciplaksindir. Gidecek hic bir kapi birakmaz, herkese seni kötüler ve aci cektirmek icin, en zayif oldugun yerden vurur.
Bedensel olarak ölmüs olmayi tercih edersin. Ama hayat iste ölmezsin.

Hayatinda yeni bir kadin oldugu sürece seni rahatsiz etmeyi unutur. Cocuklarinida unutur. Aslinda herseyi unutur. Nefes alir dinlenirsin. Ama uzun sürmez. Kisa süre sonra oda biter ve sil bastan yine baslar entrikalarina.
Her seferinde yeni bir kadin hayatina girene kadar ayni sekilde devam edersiniz.
Kanunen ayrilmis olsanizda farketmez, devam eder.

Her anlamda sizi kendi mali gibi görür ve rahat vermez. Sürekli birseyler bulur ve sizinle iletisime gecmek icin ugrasir. Size yeni bir yara acmayi, kendisine görev sayar.
Ve sizin aci cekmenizden zevk alir. Cünkü, narsist karsi tarafin duygularindan beslenir. Beslendigi duygu, övülmek yada aci cekmekte olsa fak etmez. Önemli olan sizin duygularinizi uyandirmasidir. Bu yüzden siz onu övseniz veya acida cekseniz onun icin farketmez, ikiside duygudur.
Cok sadistceymis gibi ama öyle. Ve öylede yasatiyor.

Ve Sonra:
Yanmis, bitmis, kül olmussunuzdur.
Ama, hayat devam ediyor. Ve sizin icin de günes doguyor.
Simdi, yaralari iyilestirme ve yasadiklarinizin sebeplerini kesfetme zamani.
Sanirim en önemlisi, neden böyle birisiyle ayni cati altinda kaldiginizi anlamak. Farketmek.