· 

Travma Hatiralarim -23-

Travma Hatiralarim -23-

Narsist, ruhsal bozukluk  ve sinirsel bozukluk arasi gider gelir. Tam olarak biryere ait diyemezsiniz. Ikiside var ve ikisindende var. Hem ruhsal bir bozukluk ve hemde sinirsel bir bozukluk.

Onunla yasadiginiz iliskinizinde sürecleri vardir.
Sanki bir sablon model var elinizde ve o sablon model kendisini sürekli tekrarlayip duruyor.
Iliskimizin ilk 6 ayi icinde olan ve bunu sonuna kadar tekrarlayan bir sürec.

Önce tatlilikla baslar. Hersey tozpembe, sevecen ve harika. Sonra bir geri cekilme ve sanki uzaktan gözlemleme, daha sonra yavas yavas ve kisa kisa ignelemeler, laf sokmalar, elestiriler, eksiklerini bulmalar......ve devam eder.

Daha sonraki asamada, sende bunlari anlamlandirmak ister ve gönderdigi mesajlari yorumlamaya calisirsin. Bazen karsit elestiri getirir ve kendini savunursun.

Bu asamadan sonra siddetin dozu artar ve daha sert cikislar, daha uzun süren elestiri zamanlari gelir. Ayni konuyu günlerce tekrarlar durur, daha cok cümleler kurarak igneler, igneyi cuvaldiza döndürür... devam eder.

Sonraki asamada, yavas yavas aklin karisir ve onun cok caninin yandigini ve buna senin davranisin yada sözünün sebep olduguna kendinde inanmaya baslarsin.
Ona karsi, geri adim atar ve kendi icine dönüp degerlendirme yaparsin ve karsindakide bunu firsat bilip dozunu dahada artirarak, daha agir elestiriler getirir. Kisiliginin bozuk olabileceginden, ailenizde herhangi bir hasta varsa onun gibi genlere sahip olabileceginden, aslinda seninle evlenligine karsi olanlarin varligindan ve bu tür seyler söylemeye calistiklarindan filan dem vurarak, onurunu zedelemeye baslar.

Önceki asamayi icinde tam degerlendirip kapatmadan bunlarla karsilasirsin. kendine daha fazla zaman vermen gerekiyor ki, hepsini degerlendirip saglikli bir karara varabilesin. Ama buna hic bir zaman gelemezsin. Hep üzerine baska birseyler, ayni konularin devami yada yeni konular elestiriler eklenir.

Konuyu kapatmak ve kendini gözlemlemek icin ihtiyacin olan zamani ancak geri adimla ve özür dilemekle elde edersin. Bunu yaptigin zamanda zaten o hedefine ulasmis bir kumandan gibi zaferini kutluyor olur.
Seni kücük düsürür. Yasadiklarini kiliflayarak baskasinin yaninda anlatir ve seni suclayarak, kendisinin bundan cok etkilendigini, kendisinin size karsi magdur oldugunu vurgular.
Cocuklarin yaninda senin eksiklerini anlatarak güler ve devam eder.
Ardindan sakaydi deyip seni gene kendinden süphelenmeye, yanlis anladigini düsünmeye sürükler.

Bir gün seninde canina tak eder ve tüm bu yasadiklarini degerlendirmek istersin.
Tekrar anlatmaya calisir ve gayretinin görülmesini istersin. Zaten buna kesinlikle izin vermez. saldirlarina devam eder. Sende cileden cikip, yüksek sesle hatta bazen aglama krizleriyle beraber icindekileri disariya cikarirsin.
O zaman bakar ki, sen cok ciddi ve kararlisin, sesini keser ve seni gözlemlemeye gecer.

O dönemde hic sesi cikmaz, alttan alir ve adeta süt dökmüs kedi gibi olur. Yanlislarina ses vermez, elestirmez, hatta seni över ve yükseltmeye calisir.
Sende insan zannedersin ve onun bu tavrina karsi yumusamaya baslarsin.

Bu sürec, baslangici ve bitimine kadar hep ayni sekilde gelisir. Yaklasik 6 ayla, 1 sene arasi devam eder. Sonra sil bastan gene devam edersiniz.
Bununla yeni bir sürec daha baslamistir.

Bu dönemleri yasarken kendi icine dönüp nerde hata yaptim, neyi yanlis yaptim ölcmek istersin.  O seni suclayan mesajlar göndermeye devam eder. Kendi icine döndügünde ve zaten  duygusal oldugun icin, ondan gelenler cok acitir ve kirar. Duygularin paramparca olur.
Kendiside, seni neyin acitacagini iyi bilir ve bunlarla sürekli yaralarina yeni mesajlar gönderir.

Görüstügümüz insanlara bu yasadiklarinizi kilif degistirerek anlatir ve seninle alay eder.
Bu alayina agiz dolusu küfür etmek istersin ama yapmazsin.

Ona karsi herseyde gec kaldigin gibi, bu konuda da gec kalan sen olursun. Cünkü, onu insan sayan sensin. Insan olanin kendine saygisi vardir, beraberindekilere saygisi vardir diyerek onu kücük düsürmekten vazgecersin.
Ve bu hep böyle tekrarlanir durur. Icindekileri ona bir türlü, onun yaptigi gibi baskasinin yaninda ve onunla alay ederek ve karsidakilerin gözünden düsürerek , rezil etmezsin.