· 

Narsistin Kurbani Tacizi Neden Farketmez -2-

Travma Hatiralarim -25-

Narsistin Kurbani Tacizi Neden Farketmez -2-


Kurbani daha soktan cikmadan ve oyunlarini tam anlamiyla cözmeden, narsist evin disindaki kisileri kendi yanina cekmek icin eyleme gecer.
Disariya sundugu, oynadigi rolünü güclendirmektir amaci.
Narsist, ortak görüstükleri kisilere yalnizken veya disardayken telefonla ulasir ve kurbaninin kendisine haksizlik yaptigini, evde kendisine karsi canavarlastigi, herseyi abarttigini, alinganlastigini, kiskancligindan delirdigini, vs vs anlatir.
Narsist, eger kendisi suclu ise ve kurbanini kullanmaya devam etmek istiyorsa; bu konuda sInIr tanimaz. Utanmaz. Yüzü kizarmaz. Hayallerinizde bile düsünemeyeceginiz seyleri, o sizin üzerinizden gayet normal bir konu gibi anlatir. 
Bunlari anlattiktan sonra, yani sizin aleyhinizde ortak görüstügünüz insanlara dedi kodunuzu yaptiktan sonra, utanmadan gelip sizinle gayet sevimli ve sevecen tavriyla yasamaya devam eder.
Normal bir insanin; esiyle olan tartismada ilk yapacagi sey kendi icine dönmektir. Kendisine ve baskalarina olan sevgi ve saygisindan ötürü, problemi onunla cözmeye calisacaktir.
Ama narsisten bunu beklemek, baligin kavaga tirmanmasi yada mandanin sögüt dalina yuva yapmasi kadar imkansizdir.
Kesinlikle hic bir rahatsizlik yada utanma hissetmeden, evdeki özelinizi size caktirmadan herkese anlatir ve bundan cekinmez, yaptigindan da pismanlik duymaz.
Fikir ayriliginin derecesine göre yapacagi saldirilari, iftiralari, yalanlari ve oyunlarinin hepsini kurbaninin üzerinden anlatmaktan cekinmez.
Üstüne üstlük, eger is son haddine gelse ve isin icinden cikilmayacak durumda bile olsa, yalanlarini dahada artirarak devam etmekte bir ziyan görmez.
Vicdansizca yeni iftiralar üretir ve saldirilarinin siddetini artirir.
Böyle durumlarda, narsist "duygu sömürüsü", "kendine acindirma" ve "aynalama" taktiklerini kullanir. Kendi yaptigini ve düsündügünü, kurbanin kendisine yaptigini, kendisine yalan söyledigini, iftira attigini, adaletsiz ve vicdansizca davrandigini anlatarak, kendisinin iliski icinde ezildigini, aci cektigini vurgular. 
Bu durumda; gercekten kurban olan kisi ise, bu acimasiz soku yasamakla kalmaz, bunun yaninda narsist ve cevresi tarafindan; bir sürü tehlikeli, acikli ve caresiz duruma düsürülüp, dipsiz bir kuyuya atilarak manevi olarak susturulur. Etkisiz hale getirilir.
Kurban kendisini; soguk kanli iftiralarami, acilariyla bas basa ve yalniz birakildiginami, cevresi tarafindan dislandiginami yoksa manevi olarak cirilciplak kaldiginami yanmasi gerektigini kestiremez ve aciyla kivranir halde bulur. 
Bu aci onu daha cok ve derin yaralar. Cünkü; kollektif olarak uygulanan bu taciz dayanilmaz bir haldir.
Kendisine uygulanan tacizemi yoksa kendisinin taciz uygulayan kisi durumuna düstügünemi aglasin, kestiremez. 
Bu oyunlar ve bu senaryolarin hepsi narsist tarafindan yönetilir.
Akillica, sadistce, dugusuzca ve vicdansizca, kendi cikari icin tüm acimasiz hesaplarini hayata gecirir.